Agricultura ecologică este un tip de agricultură modernă, o alternativă viabilă fată de agricultura tradițională, care pune accent pe utilizarea resurselor neconvenționale si reciclare, restituind solului elementele nutritive obținute din deșeuri.

Agricultura ecologica – beneficii pentru mediu și un sol sănătos

Folosind ultimele descoperiri ale științei, agricultura ecologică reprezintă o direcție sustenabilă pentru toți cei care doresc sa obțină hrana sănătoasă si să diminueze impactul asupra mediului prin menținerea solului fertil.

Astfel, agricultura ecologica respecta sistemele naturale de autoreglare în lupta contra bolilor și dăunătorilor la plante si utilizează tehnici ce favorizează crearea și menținerea unor ecosisteme durabile, care contribuie la reducerea poluării, evitând astfel folosirea exagerată şi necontrolată a pesticidelor, îngrășămintelor sintetice, precum și folosirea hormonilor de creștere sau a antibioticelor.

Practicarea pe scara larga a agriculturii ecologice, contribuie la protejarea mediului înconjurător, la asigurarea securității alimentare și la îmbunătățirea calității vieții.